TOEIC

Testi i TOEIC (Test of English for International Communication) u krijua ne Japoni nga Educational Testing Service (ETS). Shume kompani, shkolla, dhe organizata te tjera, si edhe individe e perdorin kete test si nje menyre efektive per te rritur motivimin per studim, si edhe si nje mundesi per te pare nivelin e anglishtes te punetoreve dhe studenteve.

Testi i TOEIC Speaking dhe Writing eshte shtuar TOEIC. Keto teste plotesojne testin e Listening dhe Reading, duke lejuar nje vleresim te plote te aftesive te personit per te komunikuar ne anglisht permes te kater aftesive gjuhesore.