PTE

Pearson Test of English Academic (PTE Academik)

PTE Academik eshte nje test bazuar ne kompjuter qe vlereson aftesite ne te degjuar, te shkruar, te folur dhe te shkruar te jo anglisht folesve, te cilet duan te tregojne aftesite e tyre akademike ne anglisht - shpesh per te fituar vende ne universitete anglisht folese, institucione te arsimit te larte ose si prove e aftesise gjuhesore per nje aplikim per vize.